طراحی شماتیک، صرفه جویی در خطایابی
گاهی اوقات مهندسان تازه کار از طراحی شماتیک در طرح های ساده امتناع میکنند و آن را هدردادن زمان میدانند. به خصوص اگر قبلا یک یا دو طراحی مشابه انجام داده باشند. برای اولین بار ممکن است کشیدن شماتیک دلهره آور به نظر برسد. حتی طراحان با تجربه تر هم گاهی از این مرحله صرف نظر میکنند!

مهندسان گرامی! در مقابل این وسوسه مقاومت کنید!! داشتن یک طرح شماتیک کامل از مدار و استفاده از آن به عنوان مرجع  صحیح ارتباطات بین اجزا بسیار مفید خواهد بود. وجود تمام قطعات در یک سند و مشخص بودن ارتباطات تک تک اتصالات در مرحله طراحی pcb کمک بزرگی خواهد بود. با اطمینان این حرف را میگویم. اعتماد کنید!

اول اینکه: طرح شماتیک یک نمایش بصری از مدار است و اطلاعات را در چند سطح به هم مرتبط میسازد. کل طرح میتواند به چند بخش از نظر عملکردی تقسیم شود و قطعات مرتبط کنار هم قرار بگیرند(بدون توجه به اینکه در طرح واقعی کجا جانمایی میشوند)

دوم اینکه: شماتیک کمک میکند از کامل بودن یا نبودن طرح مطمعن شویم. وقتی هر پایه از هر قطعه ای در مدار شماتیک مشخص بوده و اتصال به پایه ی هدف نیز تعیین شده باشد پیدا کردن پایه های متصل نشده کار آسانی خواهد بود. به عبارت دیگر صرف نظر از اینکه قواعد معمول طراحی در نظر گرفته شده باشند یا نه، با داشتن طرح شماتیک، پیدا کردن خطاهای اتصال به صورت بصری فراهم خواهد بود و آسان.

وقتی طرح شماتیک کامل و اتصالات مشخص شده باشند، در محیط طراحی pcb خطوطی به عنوان راهنمای اتصالات نمایش داده شده و شما را از فکر کردن به اینکه چه پایه ای به کجا باید وصل شود رهانیده و خطایابی نیز بسیار سریع تر و آسانتر خواهد بود.